Usein kysyttyä

Kauanko työmaa kestää?

Työmaan arvioidaan valmistuvan 28.2.2021 mennessä.


Minä aikoina työmaalla työskennellään?

Työtä voidaan tehdä klo 6–22 viikon jokaisena päivänä. Louhintatyö suoritetaan arkisin klo 7-22 pois lukien juhlapyhät. Louhintatyö eli kallion irroitus tapahtuu kiilaamalla eli räjähteettömästi.

Kiilaus voi säteillä lähiympäristöön ja tuntua kevyinä jyrähtelyinä. Kiilaustyö suoritetaan pääsääntöisesti ilta-aikaan maansiirtotöiden takia ja rajoittuu kestoltaan n. 1-2 viikkoon/taloyhtiö kunnes työ etenee tiellä eteenpäin.

Pahoittelemme rakennustyöstä aiheutuvaa haittaa sekä mahdollista melua. Pitkät työajat mahdollistavat käytännössä vuoden urakan tekemisen vain puolessa vuodessa.


Miten puistotiellä liikutaan hankkeen ajan? Katso päivitetyt järjestelyt eri tieosuuksille alta!

Rakentaminen vaikuttaa kaikkeen liikkumiseen työmaa-alueella ja järjestelyt elävät urakan edetessä. Kulosaaren puistotie muutetaan yksisuuntaiseksi niin, että vain ajo idästä keskustaan on sallittu. Itään kulkeva moottoriajoneuvoliikenne ohjataan käyttämään Itäväylän eteläpuolista reittiä Kulosaaren-Ståhlbergintie-Svinhufvudintie-Tupasaarentie.

Kulku metrolle on avoinna normaalisti. Alikulkutunneleissa tehdään töitä, mutta ne säilyvät käytössä.

Kadunvarren pysäköintipaikat poistuvat työmaan ajaksi Kulosaaren puistotieltä. Pihoihin ajo varmistetaan työmaan ajan. Uusista järjestelyistä kerrotaan aina ennen niiden alkamista.

Katutyön päättymisen jälkeen Kulosaaren puistotie palautuu jälleen kaksisuuntaiseksi myös moottoriajoneuvoille.

TUPASAARENTIE – ADJUTANTINPOLKU

Moottoriliikenne ja pyöräily yhdessä ajoradalla länteen

Kävely molempiin suuntiin ja pyöräily itään yhdistetyllä jalkakäytävällä ja pyörätiellä

ADJUTANTINPOLKU – HOPEASALMENTIEN SILTA

Moottoriliikenne ja pyöräily yhdessä ajoradalla länteen

Kävely molempiin suuntiin jalkakäytävällä

Pyöräily itään kiertoreittiä pitkin (Hopeasalmentien silta – Kulosaarentie – Adjutantinpolku (alikulku) – Kulosaaren puistotie.


Saako lapsi pyöräillä jalkakäytävällä?

Kyllä, alle 12-vuotias lapsi saa edelleen pyöräillä jalkakäytävällä huomioiden jalankulkijat.


Mikä on puistotien nopeusrajoitus?

Puistotien nopeusrajoitus on 30km/h ja autot sopeuttavat ajonsa että nopeutensa pyöräilijöihin. Ohitustilanteita tulee siis välttää.


Voinko käyttää Itäväylää päästäkseni takaisin puistotielle?

Kyllä. Voit halutessasi ajaa Itäväylää pitkin ja poistua viimeisestä liittymästä (Itäväylä-Risto rytin tie-Tupasaarentie-Kulosaaren puistotie. Kartan reitti on vain opastus, ei reittimääräys.


Entäpä liityntäpysäköinti?

Liityntäpysäköintialue on käytössä normaalisti ja jää paikoilleen. P2-alueelta poistuu työmaavarikon vuoksi n. 15 paikkaa.


Entäpä kadunvarsipysäköinti?

Poissa käytöstä työmaan ajan koko Kulosaaren puistotien pituudelta. Siirtokehoitukset on annettu 27.7. alkaen. Korvaavia 24 h-pysäköintipaikkoja on Risto Rytin molemmin puolin vanhan rekkaparkin kohdalla ja sitä vastapäätä.


Mitä tarkoittaa päästötön työmaa?

Kulosaaren puistotien urakassa pilotoidaan päästöttömän työmaan konseptia, jossa panostetaan erityisesti työkoneiden ympäristöystävällisyyteen. Työmaalla on käytössä neljä sähkötyökonetta kuten minikaivinkone ja pyöräkuormaaja. Sähkötyökoneet ladataan uusiutuvalla sähköllä. Muissa koneissa käytetään vain uusiutuvaa dieseliä (HVO).

Työmaalla käytetyt muut materiaalit eivät ole pilotin piirissä.


Millainen rakennusyhtiö on VM Suomalainen?

Olemme suomalaisomisteinen vuonna 1980 perustettu infraurakointiin keskittynyt rakennusliike. Tarjoamme palveluita pääasiassa julkishallinnolle sekä muille rakennusliikkeille. Olemme tulleet helsinkiläisille tutuksi erityisesti Telakkarannan sekä Erottajanaukion urakoitsijana. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli n. 36 miljoonaa ja työllistämme vajaa 50 henkilöä.

Yhdyshenkilöt


Tim Karike

Viestintäpäällikkö
VM Suomalainen Oy

kysy suomeksi
fråga på svenska (tvåspråkig)

044 507 5562
tim.karike(at)vmsuomalainen.fiVille Piironen

Työmaapäällikkö
VM Suomalainen Oy

050 572 2143
ville.piironen(at)vmsuomalainen.fi


Aleksi Aaltonen

Työnjohtaja
VM Suomalainen Oy

040 161 8524
aleksi.aaltonen(at)vmsuomalainen.fiTilaaja

Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala

Projektijohtaja Jukka Väisänen

09 310 38666
jukka.vaisanen(at)hel.fi